Zdroj: https://www.evokace.cz/1-stupen/matematicky-klokan-1.stupen  •  Vydáno: 19.11.2020 21:54  •  Autor: ZŠ JUDr. Josefa Mareše 2

Matematický klokan 1. stupeň

Minulý týden proběhla na naší škole matematická soutěž s názvem MATEMATICKÝ KLOKAN. Vše probíhalo formou online. V této době to byla jediná možná cesta, jak se do soutěže zapojit.

Žáci 2. a 3. ročníku soutěžili v kategorii CVRČEK.  Žáci 4. a 5. ročníku soutěžili v kategorii KLOKÁNEK.

Za spolupráci děkujeme rodičům druháků, třeťáků a čtvrťáků. Páťáci už řešili vše samostatně přes zadání v Teams. Museli při soutěžení nejen zapojit všechny matematické a logické dovednosti, ale většina z nich se poprvé při vyplňování odpovědí  setkala s programem excel. Je to další počítačová dovednost, kterou získali. Všem pátým ročníkům patří velká pochvala, všichni zvládli excel na výbornou.

Ještě k zisku bodů. Zde jsou výsledky nejúspěšnějších žáků, které po návratu do školy odměníme diplomem a cenou, kterou musíme nejdříve nakoupit, což proběhne až po otevření AZ papíru. Vyhlášení a předání cen tedy neproběhne okamžitě po nástupu do školy. 

V kategorii CVRČEK soutěžilo 58 dětí. Na startu měli účastníci 18 bodů, pak sbírali body po třech, čtyřech či pěti podle obtížnosti úloh. Bolavou patou byla špatná odpověď, za kterou se odčítal vždy jeden bod. Při nezodpovězení úkolu byla nula. Maximálně se dalo posbírat 90 bodů.

Příjmení

Jméno

Třída

počet bodů

Čučka

Tomáš

3. K

90

Svobodová

Petra

3. C

90

Škor

Ondřej

3. K

90

V kategorii KLOKÁNEK soutěžilo 77 dětí. Na startu měli účastníci 24 bodů, pak sbírali body po třech, čtyřech či pěti podle obtížnosti úloh. Bolavou patou byla špatná odpověď, za kterou se odčítal vždy jeden bod. Při nezodpovězení úkolu byla nula. Maximálně se dalo posbírat 120 bodů.

Příjmení

Jméno

Třída

Počet bodů

Pelc

Lukáš

5.A

116

Gabler

Václav

5.B

115

Rapáč

Matěj

5.A

114

Hobza

Jakub

4.C

110

Novák

Vojtěch

5.A

106

Stejskal, Stejskalová

Lukáš, Barbora

5.A

105

Pecinová

Melany

4.B

104

Lacman

Miloš

5.A

100

Kraus

Tobias

5.A

99

Máša

Jan

4.A

98

Čada

Dominik

4. C

98