Uplynulý měsíc únor jsme věnovali trávicí soustavě. Učili jsme se o jednotlivých částech trávicí soustavy, o složení potravy.
Žáci měli za úkol vytvořit recept na vyváženou svačinku a potom ji v naší cvičné školní kuchyňce připravit.
Recepty se objevily vskutku originální, např. avokádové guacamole. Tento pokrm je původem tradiční aztécký pokrm, který se z Mexika rozšířil do celého světa a dnes se těší velké oblibě. Jedná se o avokádovou pomazánku či omáčku, kterou lze jíst spolu s tortillami, pečivem nebo třeba jako samostatnou přílohu.
Recept:
Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata, smícháme a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a citrónovou štávou.
Všichni jsme si přípravu zdravé svačinky užili.
Mgr. Petra Hřebíčková