pochopitelně kdo chtěl, že uděláme hodinu světa práce online a uvaříme si dýňovou polévku.
Kdo měl zájem, sehnal si suroviny, spojil se s ostatními po vyučování ještě jednou a začalo se vařit.
Postupně jsme vše nakrájeli, dali do hrnce a vařili. A protože jsme byli propojeni přes kamery, mohli všichni nahlížet do ostatních kuchyní a sledovat, jak to ostatním jde. Také jsme si vyměňovali zkušenosti s různými variantami receptu.
Výsledek snažení je vidět na fotkách.
Po Vánocích se situace opakovala a zůstali jsme opět doma. Domluvili jsme se, že tentokrát online upečeme pizzu.
Práci jsme si rozdělili do dvou dnů, kdy první den jsme udělali těsto a nechali ho přes noc kynout v lednici. Druhý den nastala zábavnější část, rozválet co nejtenčí těsto a hlavně naskládat na ně vše, co máme rádi. Rychle upéct, vyfotit a sníst.
A ještě léty prověřený recept:
půl kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, sáček sušeného droždí 7g, 250 ml vlažné vody, 1 lžíce soli
Kvasnice rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Uhněteme těsto, pomažeme olejem a přikryté fólií dáme na noc do ledničky.
Podložku posypeme moukou, těsto na ní dotenka rozválíme a dáme na plech s pečícím papírem. Potřeme bohatě směsí rajčatového pyré, bazalky (pesta), oregana a soli. Potom přidáme mozzarellu nebo jiný sýr. Na závěr pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 250°C asi 10 – 15 min.
Děkujeme rodičům a prarodičům, kteří dětem pomohli vaření zvládnout.
Emil Nikola